Hlavní obsah

Zloděj na útěku se nevědomky schoval v sídle německého prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž podezřelý z vloupání se na útěku před policií ukryl na pozemku druhého oficiálního sídla německého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera v Bonnu. Vila s velkou zahradou patří k nejpřísněji střeženým objektům v celém Německu, policii proto vypátrání pravděpodobného zloděje trvalo sotva pár minut, informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Hammerschmidtova vila v Bonnu.

Článek

Incident se odehrál v noci na pátek. Policie v pondělí agentuře DPA sdělila, že Steinmeier byl v inkriminované době v Hammerschmidtově vile dokonce přítomen kvůli jednáním. Podle policie vetřelec neměl vůbec tušení, že se po přelezení plotu ocitl v prezidentském sídle. Steinmeierovi podle ní v žádný okamžik nehrozilo nebezpečí.

Policie objevila podezřelého ležícího nehybně na zemi. Při prověřování zjistila, že po 28letém muži bylo ve stejnou dobu vyhlášeno pátrání kvůli vloupání do trojice aut. Nyní čelí obvinění také z vniknutí na cizí pozemek.

Hammerschmidtova vila v Bonnu je od roku 1950 oficiálním sídlem spolkového prezidenta. Poté, co někdejší prezident Richard von Weizsäcker v roce 1994 rozhodl o přesunu sídla hlavy státu do paláce Bellevue v Berlíně, je vila v Bonnu považována za druhé oficiální sídlo.

Šéf Zemanovy ochranky pomohl chytit zloděje

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám