Hlavní obsah

Zločinec ujížděl i s policistou na kapotě. Nezastavila ho ani namířená zbraň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič v Iowě se pokoušel ujet policistům i přesto, že jeden z nich klečel na kapotě jeho vozu. Při následné honičce utrpěl policista zranění a řidič byl po dopadení odsouzen k pěti letům vězení.

Dramatická policejní honičkaVideo: CARROLL POLICE DEPARTMENT, Reuters

 
Článek

Policejní sbor z amerického státu Iowa zveřejnil dva roky staré video ze zásahu, při němž se muž snažil hlídce ujet i přesto, že na kapotě klečel policista s namířenou zbraní. Záběry, jež přinesla agentura Reuters, ukazují i následnou honičku.

Na začátku května roku 2021 zastavili policisté vůz, v němž jel jako spolujezdec Dennis Guider Jr., na kterého byl zhruba o dva měsíce dříve vydán zatykač. Ale když řidič vystoupil z vozu, Guider se přesunul za volant, nastartoval auto a začal ujíždět.

Pátrání po Dennisi Guiderovi začalo již v březnu 2021.

Policista Patrick McCarty se jej snažil zastavit s pomocí namířené pistole, ale Guidera nepřesvědčilo ani to, když McCarty na auto naskočil. Pokračoval v jízdě i s policistou na kapotě, a tak se za ním vydal i policejní vůz.

Zločinec nakonec divoce sjel ze silnice a policista při tomto manévru z auta spadl. Utrpěl při tom zranění v oblasti zad, které jej na tři měsíce vyřadilo ze služby, a trvalo zhruba rok, než se plně zotavil.

Guider později u soudu tvrdil, že ujížděl proto, že se bál o svůj život. Ale ani to mu nepomohlo vyhnout se trestu a soudce jej poslal na pět let za mříže.

Japonec jezdil 60 let bez řidičáku. Přišlo se na to náhodou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám