Hlavní obsah

Brazilku spláchla blesková povodeň do drenážní roury

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O neuvěřitelném štěstí může hovořit Nathalia Brunoová. Drobnou Brazilku překvapily bleskové povodně a divoká voda ji prohnala téměř kilometr dlouhým úzkým propustkem do řeky. Žena z hororové jízdy vyvázla pouze s lehkými zraněními.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V pondělí 6. července se nad městem Passaic ve státě New Jersey strhla neobvykle silná bouře. Čtyřiadvacetiletá Brunoová toho dne rozvážela jídlo pro společnost, pro kterou začala pracovat teprve před pár týdny. Když odevzdala dovážku, stihla ještě napsat svému příteli do Brazílie, že konečně míří domů. Za pár okamžiků pro ni začal boj o holý život.

Brunoovou překvapily bleskové povodně. Zahnula s autem za roh a zničehonic byl její vůz unášen směrem k dlouhému propustku, drenážnímu potrubí postavenému k tomu, aby odvádělo přebytečnou vodu.

Ústí tunelu je poměrně široké, záhy se ale vůz zarazil o jednu z podpěr. Auto se začalo plnit vodou. Vyděšená žena se z něj pokusila dostat, strhl ji však proud. Brunoová se dostala pod auto. „Snažila jsem se ho chytnout, ale nešlo to. Pamatuju si, jak jsem se snažila chytnout kol, ale nemohla jsem,“ uvedla Brunoová pro televizní stanici ABC7.

Svědci vypověděli, že vše byla otázka pár okamžiků, pro Brunoovou to bylo podstatně déle. „Přišlo mi, jako by to bylo nejméně pět minut. Všude tma, pokoušela jsem se nadechnout a nohama nahmatat zem,“ uvedla.

Zachránil ji její vzrůst

Ruce ji podklouzly a voda Brunoovou nesla rychlostí kolem šedesáti kilometrů za hodinu (takovou má dle hasičů rychlost voda v propustku při povodních) hlouběji pod město. Brunoová se ponořila do tmy a jen se modlila, aby do ničeho nenarazila.

„Tak minutu jsem čekala, že každou chvíli do něčeho praštím hlavou, umřu a jaké to bude, až si máma s přítelem uvědomí, že umřu,“ popsala své pocity.

Propustek za normálního počasí

V její prospěch však hrálo to, že je velmi malého vzrůstu. Brunoová totiž měří pouhých 142 centimetrů. U ústí má propustek průměr něco mezi jedním a půl a dvěma metry. Normálně vzrostlý člověk by patrně tento vražedný tobogán nepřežil.

Drobná žena po necelé minutě zběsilé jízdy zahlédla světlo na konci tunelu, a to doslova. Propustek ji vyplivl do řeky a zoufalá Brunoová lapala po dechu. Ve vodě strávila dalších zhruba deset minut, než nabrala sílu, aby doplavala ke břehu. „Snažila jsem se jít, ale byla jsem jak opilá,“ uvedla.

Z tohoto většinou lidé živí nevyváznou, divil se šéf hasičů 

Další svědek jí zahlédl, jak otřeseně vylézá z vody, a zavolal tísňovou linku. Žena byla okamžitě převezena do nemocnice, kde doktoři s údivem zjistili, že utrpěla pouze lehká zranění – převážně odřeniny a pohmožděniny kolen.

Podstatně hůř dopadlo její auto, které skončilo zaklíněné na začátku propustku. O den později ho úřady musely vytáhnout těžkou technikou. Zaměstnavatel okamžitě přispěchal s ujištěním, že Brunoové nabídne finanční pomoc.

Brunoová sama se zotavuje dobře, ale za volant prý nechce nějakou dobu usednout. „Stále nemůžu uvěřit, že jsem naživu,“ uvedla. Její slova víceméně potvrdil i šéf hasičů města Passaic Patrick Trentacost. S takovou situací se prý setkal prvně. „Z takovéto situace se lidé obvykle živí nedostávají,“ uzavřel celý příběh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám