Hlavní obsah

Žena vrátila nalezené statisíce a lidé jí za to dali ještě mnohem víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diane Gordonová z amerického státu Michigan našla u čerpací stanice velký obnos peněz. Poctivě je odevzdala na policii a nejenže tím zachránila čerstvé novomanžele, ale také nakonec získala ještě mnohem větší sumu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Američanka Diane Gordonová je v částečném důchodu a do práce chodí pěšky, denně tak nachodí zhruba 3,5 kilometru. Když šla známou cestou 21. ledna, panovalo značně nevlídné počasí, a tak se zastavila ohřát u benzinky.

Než vstoupila dovnitř, všimla si, že na zemi leží igelitová taška, v níž byl značný obnos peněz. Celkem se u benzinky povalovalo téměř 15 tisíc dolarů (přes 300 tisíc korun).

Peníze by se jí určitě hodily, zvláště když jako částečná důchodkyně jich moc nemá, a navíc se jí porouchalo auto, proto chodí do práce pěšky, ale přesto ani na chvíli nezaváhala. Ihned zavolala na policii a nález odevzdala.

Poručík Matthew Ivory z místního policejního oddělení uvedl, že uvnitř tašky bylo i svatební oznámení. Ukázalo se tedy, že peníze byly svatebními dary a roztržití novomanželé je z nějakého důvodu zapomněli u pumpy.

Poctivost Diane Gordonové však nejvíce ocenili jiní. Manželka jednoho z policistů totiž tento příběh zveřejnila na platformě komunitního financování GoFundMe, kde lidé dali dohromady přes 26 tisíc dolarů (přes 570 tisíc korun). Diane si tak může pořídit dost slušné auto, aby už do práce nemusela chodit po svých.

„Jsem ohromena, vždyť jsem přece neudělala nic zvláštního,“ nemohla tomu Diane uvěřit.

Dobrodinec našel balíky pohozené v příkopu. Všechny je doručil

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám