Hlavní obsah

Žena hodila na zaměstnankyni fast foodu jídlo. Za trest tam musí pracovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanka, která hodila zaměstnankyni řetězce s rychlým občerstvením do obličeje misku s horkým jídlem, byla odsouzena k měsíci ve vězení a dvěma měsícům práce ve fast foodu. Odpracovat bude muset dvacet hodin týdně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Po incidentu se na internetu rozšířilo video, na němž Rosemary Hayneová nadává pracovnici řetězce Chipotle Emily Russellové a poté jí z bezprostřední blízkosti hodí jídlo do obličeje.

Hayneová, 39letá matka čtyř dětí, se přiznala k obvinění z přestupku a minulý týden si u městského soudu v Parmě ve státě Ohio vyslechla rozsudek.

Soudce Timothy Gilligan jí dal na výběr mezi 90denním trestem odnětí svobody nebo 30denním vězením a 60denní prací ve fast foodu.

Vedle toho bude muset Hayneová zaplatit pokutu 250 dolarů (přes 5600 korun) a bude mít dvouletou podmínku, informoval server CNN.

„Chcete si vyzkoušet dva měsíce v její kůži a učit se, jak by se lidé měli chovat k ostatním, nebo si chcete odsedět trest ve vězení?“ zeptal se Gilligan ženy, která souhlasila s prací ve fast foodu.

Hayneová si zatím práci nenašla, řekl její právník Joseph O'Malley. Dodal, že jeho klientka neměla před incidentem žádný záznam v trestním rejstříku a že svého tehdejšího jednání upřímně lituje.

„Dejme jí příležitost, aby tento jeden den neurčil zbytek jejího života,“ prohlásil.

Američanka omylem zaplatila za sendvič skoro 160 tisíc

Koktejl

Žena, která v současné době nemá žádnou práci, si bude muset odpracovat 20 hodin týdně po dobu dvou měsíců. Soudce řekl, že o neobvyklém trestu přemýšlel několik dnů.

„Pokaždé když se člověk dívá na video, je z toho víc a víc rozrušený. Říkal jsem si, co jiného mohu udělat než ji nechat sedět ve vězení,“ vysvětlil.

„Zdraví a bezpečnost našich zaměstnanců je pro nás největší prioritou a jsme rádi, že spravedlnosti se dostane každému, kdo se ke členům našeho týmu nechová s respektem, který si zaslouží,“ uvedla společnost Chipotle v reakci.

Sbírka pro napadenou

Russellová soudu sdělila, že se stále vyrovnává s stresem z incidentu a že po útoku dala v Chipotle výpověď a našla si jinou práci. Řekla, že by ráda začala navštěvovat terapii, aby se vyrovnala s traumatem, které po útoku stále prožívá.

Jeden z jejích přátel pro ni na sociálních sítích založil sbírku, která zatím vynesla 7300 dolarů (165 tisíc korun), přičemž většina z těchto peněz přišla od minulého týdne, kdy se objevily první zprávy o rozsudku.

Soudce Gilligan řekl, že je to poprvé, co vynesl takovýto rozsudek, ale bohužel to není první incident tohoto druhu, který se mu dostal do rukou.

Uvedl, že před několika lety došlo k jednomu případu, kdy se zákazník, který nedostal sušenku v Happy Mealu v řetězci McDonald's, protáhl okénkem drive-thru a začal mlátit pracovníka.

Tento obviněný dostal 90 dnů vězení, řekl. „S těmito případy se setkávám častěji, než bych chtěl,“ řekl Gilligan, který je soudcem již 30 let.

Proč jídlo nevypadá jako na obrázku z reklamy? Důvodem může být lepidlo i párátka

Muži

Reklama

Související témata:
Restaurace Chipotle

Výběr článků

Načítám