Hlavní obsah

Američanka omylem zaplatila za sendvič skoro 160 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě nejdražší sendvič na světě si dopřála žena z Atlanty v americkém státě Georgia. V jedné prodejně rychlého občerstvení za něj zaplatila více než 7100 dolarů (159 tisíc Kč), ale nebylo to dobrovolně. Udělala chybu při placení, když na terminálu vyťukala do kolonky spropitné své telefonní číslo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Učinila tak v dobré víře, že telefon poskytuje pro potřeby účasti v bonusovém programu, které jsou ve Spojených státech u fastfoodových řetězců a supermarketů běžné. Televizní stanici WSB-TV řekla, že obsluha přepnula displej na políčko spropitné ve chvíli, když zadávala číslo svého mobilu.

„Vím přesně, kolik tady běžně stojí sendvič. Je to 7,54 dolaru (169 Kč),“ uvedla zaskočená zákaznice. V přehledu transakcí se ale objevilo minus 7112,98 dolaru.

„To jsem si mohla zaletět pro sendvič do Itálie. Řekla jsem si, proboha, jak se to jen mohlo stát?“ láteřila. Až později si prý všimla, že vícero číslic uvedených v kolonce spropitné se shoduje s jejím telefonním číslem.

Asi měsíc se žena snažila dostat příliš štědrý tuzér nazpět. Prodejna se tomu ale podle ní bránila. „Je to neuvěřitelné. Každý, kdo se na to podívá, přece musí vědět, že jde o omyl. Sama jsem dříve pracovala v maloobchodu a vím, že na konci směny jsme všechno spočítali,“ uvedla dále zákaznice.

Pomohla televize

Až když se obrátila na televizi a případ se začal řešit na sociálních sítích, daly se věci do pohybu. „Jsou to moje peníze. Víte, jsem obyčejný člověk a žádné velké spropitné nedávám,“ dodala.

Řetězec, k němuž prodejna patří, mezitím potvrdil, že už zahájil proces refundace neuvěřitelně štědrého spropitného.

Reklama se sendvičem z netopýra nadzvedla diváky ze židle

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám