Hlavní obsah

Želva byla pryč tři a půl roku, našla se osm kilometrů od domova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté na Floridě odchytili volně se potulující velkou želvu a následné pátrání ukázalo, že utekla před třemi a půl lety z místa vzdáleného zhruba osm kilometrů od jejího nálezu. Nyní je již zpět u svých majitelů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když policisté z floridského okresu Putnam narazili na volně se pohybující želvu ostruhatou, naložili ji do auta a odvezli do záchranné stanice neziskové organizace Wildest Animal Rescue, která se specializuje na exotická zvířata. „Určitě je to něčí želva, protože má ráda hlazení po hlavě,“ uvedla police u fotek netradičního nálezu.

Ke stejnému závěru došli také pracovníci záchranné stanice, ale ti spíše na základě skutečnosti, že tyto želvy se přirozeně vyskytují v suchých stepních a polopouštních oblastech v Africe.

Na sociálních sítích proto rozjeli pátrání, díky kterému se podařilo najít její majitele. Ti ji však postrádali již od února 2020, tedy zhruba tři a půl roku, a zároveň bydlí jen zhruba osm kilometrů od místa nálezu. K přesné identifikaci záchranářům pomohly starší fotografie a porovnání specifických znaků na krunýři.

Záchranná stanice uvedla, že želva nebyla v úplně ideálním stavu, ale nebude mít problém se dostat zase do plné formy. Návštěva veterináře tak měla mít pouze preventivní charakter.

Na kondici želvy na útěku se podepsala především skutečnost, že strávila venku několik zim. Ty sice na Floridě kruté nebývají, jsou však studenější, než na co jsou tyto želvy zvyklé v Africe.

Želva vyplavená ve Skotsku se neměla dožít druhého dne, teď je zpátky ve volné přírodě

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám