Hlavní obsah

Žádná mafie, pneumatiky v italské vesničce ničil pes se zánětem dásní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá jihoitalská vesnička Vastogirardi čelila více než půl roku strachu z vyřizování si účtů a mafiánského vyhrožování, protože místním obyvatelům někdo opakovaně prořezával pneumatiky u jejich automobilů. Jako pachatel byl nakonec odhalen místní pes.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obyvatelé malé italské vísky Vastogirardi si to neuměli vysvětlit. První prořezané automobilové pneumatiky se tam začaly objevovat letos v dubnu a tyto incidenty pokračovaly vcelku pravidelně až do pozdního podzimu.

Lidé tak měli strach, že zde dochází k vyřizování účtů, nebo že s tím má dokonce něco do činění italská mafie. Druhá možnost však podle tamějšího místostarosty Rema Scocchery nebyla moc pravděpodobná, protože do tak malé obce se nikdo cizí bez povšimnutí jen tak nedostane.

„Byl to opravdu velký problém, lidé nemohli jezdit do práce a stálo je to spoustu peněz,“ citoval Scocchera server The Guardian. Místostarosta totiž také zmínil, že někteří obyvatelé našli u svých vozů prořezané pneumatiky opakovaně.

Do kauzy se po čase vložila také policie, která na místo vysílala hlídky v civilu. Ale vyřešit tuto záhadu se podařilo až po nainstalování bezpečnostních kamer. Ty zakrátko odhalily, že pachatelem je místní pes Billy.

Ten totiž podle veterinářů trpěl silným zánětem dásní a do pneumatik se zakusoval proto, aby si ulevil od bolesti. Jak bude Billy nakonec potrestán, italští policisté neoznámili, ale uvedli, že příkaz k odškodnění poškozených řidičů přijde do schránky jeho majiteli.

Dokousal. Bidenův Commander musel z Bílého domu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám