Hlavní obsah

Dokousal. Bidenův Commander musel z Bílého domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mluvčí americké první dámy Jill Bidenové oznámila, že problematický pes Commander, jenž v minulosti jedenáctkrát pokousal členy ochranky, již v Bílém domě nepobývá. Jeho další osud je zatím nejasný.

Foto: Carolyn Kaster, ČTK/AP

Commander, pes prezidenta Spojených států Joea Bidena

Článek

Dvouletý německý ovčák Commander zmizel z Bílého domu poté, co minulý týden opět pokousal jednoho z mužů, kteří zajišťují bezpečnost celého areálu.

Již předtím totiž bylo zaznamenáno přinejmenším deset podobných případů. Všechny ovšem byly až dosud omlouvány tím, že prostředí Bílého domu je pro psa velmi stresující, uvádí server The New York Times.

Elizabeth Alexanderová, mluvčí Jill Bidenové, ke „zmizení“ Commandera sdělila, že tento krok byl učiněn proto, že prezidentovi i první dámě velmi záleží na bezpečnosti těch, kteří v Bílém domě pracují a každý den prezidentskou rodinu chrání.

Dodala, že prezidentský pár je nadále vděčný za trpělivost a podporu Tajné služby USA a všech zúčastněných, kteří pracují na řešení. Ale jaké řešení to nakonec bude, je zatím zcela nejasné. Alexanderová totiž neupřesnila, kde se Commander v současnosti nachází ani zda je v plánu jeho návrat do Bílého domu.

Dá se však předpokládat, že Commandera potká podobný osud jako dalšího psa Bidenových, Majora. Ani on neměl příliš dobré vychování a několikrát zaútočil na personál Bílého domu. Putoval proto k rodinným přátelům do státu Delaware.

Bidenův kousavý pes Commander už leze ochrance na nervy

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám