Hlavní obsah

Záběry z helikoptéry v Austrálii zachytily žraloky v blízkosti surfařů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plavčíci na pláži Bondi v australském Sydney vyhlásili v pátek poplach poté, co bylo v blízkosti tamních surfařů a plavců spatřeno několik žraloků. Řadě lidí plavčíci pomohli dostat se z oceánu pomocí vodních skútrů, někteří surfaři však ve vodě zůstali i poté, co se o vodních predátorech dozvěděli, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Bondi v Sydney.

Článek

Místní pobočka organizace Surf Life Saving, která má na starosti bezpečnost surfařů, varovala návštěvníky pláže před nebezpečím poté, co byli na přítomnost žraloků upozorněni posádkou helikoptéry vlastněnou televizemi ABC News, The Seven Network a The Nine Network.

U australského pobřeží zabil žralok surfaře

Svět

Na záběrech, které členové posádky helikoptéry pořídili, je vidět, jak pouhých pár metrů od surfařů plave několik žraloků, které na místo s největší pravděpodobností přilákala obrovská hejna ryb.

Plavčíci se následně vrhli do vody na vodních skútrech, aby ryby rozehnali a tím pádem odlákali i žraloky. Rovněž lidem pomáhali dostat se na břeh. Našli se však i tací, kteří se přítomností žraloků nenechali odradit.

„Bylo nám řečeno, že je ve vodě žralok. Bylo na nás, zda zůstaneme ve vodě, nebo zda ji opustíme,“ řekl serveru The Daily Telegraph surfař Marco Ngoxuan.

Muž letěl na padáku těsně nad mořem, žralok vyskočil a ukousl mu nohu

Zahraniční

„Žraloci jsou tady pořád, stejně jako surfaři. Myslím, že riziko je velmi malé,“ řekl serveru ABC News další z tamních surfařů.

„Je to jejich teritorium, místo, kde žijí. Riskuji tedy já. Plavčíci mají vodní skútry, takže si myslím, že je vše pod kontrolou,” svěřila se další surfařka.

Podle australských médií byla nakonec celá pláž přibližně na hodinu uzavřena. Druh žraloka je prozatím neznámý.

Reklama

Výběr článků

Načítám