Hlavní obsah

Muž letěl na padáku těsně nad mořem, žralok vyskočil a ukousl mu nohu

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akabský záliv

K hrozivému incidentu došlo na konci června v přímořském resortu v Akabském zálivu v Rudém moři. Sedmatřicetiletého Jordánce s padákem táhl po hladině moře vodní skútr, když v tom z hlubin vyskočil žralok a ukousl sportovci kus nohy. Utrpěl vážná zranění, ale jeho stav už je stabilizovaný.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační obrázek

Článek

Na videu z útoku je vidět, jak dravec z ničeho nic vyskočí z vody, načež voda zbělá a zpění. Ani ne za vteřinu parasailista ze sevření žraloka vyklouzne zpět do vzduchu.

Zdravotníci těžce zraněného muže převezli do Vojenské nemocnice prince Hashema, kde podstoupil operaci nohy. Jeho stav už je podle dostupných informací stabilizovaný.

Muž měl pár zlomených kostí, několik odříznutých šlach, natržený sval a ukousnutou část chodila.

Mohamed Qatawneh z místního potápěčského centra média ujišťoval, že jsou útoky žraloků v Akabském zálivu poměrně vzácné.

„Útok tohoto žraloka přitáhl hodně mediální pozornosti. Vyděsilo to spoustu lidí, ale ve skutečnosti je to něco, co se může stát kdekoliv,” řekl serveru Jordan News.

Jen dva dny po jeho slovech zaútočil ve stejných vodách další žralok, tentokrát na závodní člun. V tomto případě se nikomu nic nestalo.

Reklama

Výběr článků

Načítám