Hlavní obsah

Záběry ukazují, jako by náklaďáky projížděly oceánem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli to může na první pohled vypadat, že na videu pořízeném v pondělí v Západní Austrálii projíždějí nákladní auta širým oceánem, realita je jiná. Za nevšedním optickým klamem stojí povodeň, kvůli níž musela auta zdolat vodní masu, jejíž hladina dosahovala téměř půl metru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy v Austrálii: Náklaďáky vypadaly, jako by projížděly oceánemVideo: Reuters

 
Článek

Video, na němž projíždějí nákladní auta napříč rozsáhlou vodní plochou, se objevilo na sociálních sítích poté, co Západní Austrálii postihla silná bouře, která na místě způsobila povodeň.

Záběry pořídil majitel cestovní kanceláře James Weeding asi 48 kilometrů od města Broome, kde vyzvedával skupinku turistů.

Místní média uvedla, že plážový resort Broome byl po ničivém lijáku zcela odříznut od zbytku australského regionu Kimberley. Hladina vodní plochy, která se na místě vytvořila, údajně dosahovala téměř půl metru.

Weeding agentuře Reuters řekl, že během cesty příležitostně spatřil bílé čáry, po většinu času však neměl tušení, kudy jede. Rovněž podotkl, že o několik hodin později byla cesta uzavřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám