Hlavní obsah

Za hodinu obejmul přes 1100 stromů. Vysloužil si zápis do Guinnessovy knihy rekordů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studuje lesnictví v americké Alabamě a teď se mu podařilo stanovit tematický světový rekord. Ghaňan Abubakar Tahiru během jediné hodiny objal 1123 stromů. I tato disciplína měla striktní pravidla, která musel 29letý muž dodržet.

Foto: Profimedia.cz

Objímáním stromů chtěl muž upozornit na ochranu přírody (ilustrační foto)

Článek

Aby rekord získal, musel Tahiru obejmout strom hezky zblízka a oběma rukama, aniž by ho poškodil. A nesměl se opakovat, což znamenalo, že se muž mezi jednotlivými stromy musel pohybovat velmi rychle.

Tahiru se o rekord pokoušel během ramadánu, což představovalo další komplikaci. „Vzhledem k fyzické námaze byla pořádná výzva nemoct se vůbec napít,“ okomentoval Ghaňan pro Guinnessovu knihu rekordů. „Na druhou stranu to přišlo vhod, protože jsem se nemusel zdržovat pauzami na doplňování tekutin, a tak jsem nebyl ničím od začátku do konce rušen,“ dodal.

Za minutu objal muž v průměru 19 stromů. K pokoření rekordu jich pak stačilo obejmout 700, což se muži lehce podařilo. Smyslem celého pokusu přitom nebyla jen snaha stanovit nový světový rekord, ale především upozornit na význam stromů a ochrany životního prostředí, uvádí server Upi.

Tahiru studuje na americké Auburn University obor lesnictví. V jeho rámci touží získat magisterský titul.

Nigerijský šachista překonal rekord, na Times Square hrál šachy přes 58 hodin

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám