Hlavní obsah

Z italského baru utekl bez placení. Po 15 letech poslal omluvu a čtyřnásobek dlužné sumy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých letech se hnulo svědomí v zákazníkovi, který v roce 2008 popíjel s přáteli v baru v severoitalském Trentu, načež všichni utekli bez zaplacení. Nyní hříšník poslal majiteli podniku omluvný dopis, pod nějž se sice nepodepsal, ale zato přiložil do obálky 30 eur (735 Kč), což nominálně odpovídá asi čtyřnásobku dlužné sumy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Jeden sobotní večer před 15 lety jsme u vás s přáteli vypili nějakou skleničku vína. Z legrace jsme pak utekli, aniž bychom zaplatili. Spáchali jsme zločin a od té doby jsem se ve vašem baru neobjevil,“ kál se v dopise odesílatel, o němž informoval list Corriere della Sera.

„Dnes se vám za to chci omluvit a pokusit se o nápravu,“ pokračoval s tím, že ponechává na majiteli podniku, zda omluvu přijme. V každém případě chce do baru znovu přijít, a to „se vztyčenou hlavou“.

Pisatel do obálky přidal ještě pár mincí, to prý aby vyrovnal dluh i za své přátele. Dopis napsaný na počítači pak fyzicky nechal doručit přímo do baru.

Majitele podniku Andreu Bosisia nezaplacený účet samozřejmě nezruinoval, ale dopis neznámého hosta jej dojal. „Za 18 let práce to byl pro mne jeden z nejkrásnějších dnů…Jsi úžasný,“ vzkázal dlužníkovi na Facebooku. „Čekáme tě s otevřenou náručí a sklenicí vína. Naděje neumírá,“ dodal.

Corriere della Sera v této souvislosti napsal, že se mezi mladými lidmi stává nechvalnou módou utíkat z restaurace bez zaplacení.

Jeden takový případ vzbudil pozornost v létě. Video na sociálních sítích ukazovalo, jak skupina italských turistů nevyrovnala účet v jednom albánském baru.

Příspěvek neušel italské premiérce Giorgii Meloniové, která vyzvala velvyslance své země v Tiraně, aby účet „za tyto idioty“ zaplatil.

Muž v restauracích předstíral infarkty, aby nemusel platit

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám