Hlavní obsah

Muž v restauracích předstíral infarkty, aby nemusel platit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělští policisté minulý týden zatkli notorického neplatiče v restauracích. Muž původem z Litvy v podnicích v oblasti města Alicante postupoval vždy podle stejného scénáře: předstíral infarkt a dožadoval se pomoci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Padesátiletý Litevec, jehož španělská média označují jako Aidase J., se vyhýbal placení v restauracích tím, že předstíral infarkt. Za poslední rok se mu takto podařilo obelstít personál ve více než dvaceti restauracích v okolí španělského města Alicante.

Za tu dobu se však mezi restauratéry stal velmi známou personou, a v podnicích tak často měli k dispozici i jeho fotografii. Lidé v restauraci El Buen Comer tak minulý týden při jeho dalším infarktovém výstupu již dobře věděli, o koho jde.

Aidas si v podniku objednal paellu a dvě whisky, za což měl podle účtu zaplatit 34,84 eura, tedy v přepočtu zhruba 870 korun. Místo placení se ovšem zvedl a zamířil k východu.

Když ho personál dostihl, předstíral značnou rozrušenost a tvrdil, že si zajde pro peníze do hotelu. Ale zaměstnanci restaurace jej odejít nenechali, a tak nastal čas pro klasický infarktový výstup.

Tentokrát však notorický neplatič již nikoho neoklamal, a na místo tedy místo sanitky přijeli policisté. Aidas jim podle serveru Insider odmítl sdělit adresu svého bydliště, a tak okamžitě putoval do vazby.

Britské hospody zavedly dynamické ceny, ve špičce jsou vyšší

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám