Hlavní obsah

Vstávat a cvičit! Mláďata plameňáků na zahálku mohou zapomenout

Novinky, nčs

Roztomilá mláďata plameňáků se narodila v červenci v oregonské zoologické zahradě v americkém Portlandu. Chovatelé zvířata od narození poctivě monitorují a po měsíci života už musejí ptáci dokonce trénovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mláďata plameňáků vyráží na procházkyVideo: Reuters

 
Článek

Na svět přišlo pět mláďat vodního ptáka teprve začátkem minulého měsíce, žádné úlevy je však nečekají. Chovatelé dvakrát denně se zvířaty vyrážejí po okolí. Důvod je prostý, plameňáci potřebují posilovat dlouhé nohy a běh jim v tom perfektně pomáhá.

„Vydáváme se na procházky po okolí, jejich nohy postupně posilují. Kromě pobíhání se plameňáci také zastavují na krátké plavecké přestávky,“ naráží ošetřovatelka Barbara Suhnová i na další činnosti, které se musejí mladí ptáci naučit.

Mláďata plameňáků se učí plavat.

„Myslím, že jsou z procházek nadšení. Poskakují okolo sebe a objevují svět. Je až k nevíře, kolik mají energie,“ říká Suhnová o dvou bratrech a jejich třech sestrách.

Z drobných opeřenců se v dospělosti stanou majestátní ptáci, kteří dorůstají výšky až metr a půl. Díky odlehčené kostře ovšem váží jen několik kilogramů.

Reklama

Výběr článků

Načítám