Hlavní obsah

Ve Francii vybourali dům, aby dostali 391 kilogramů vážící Američanku do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stenay

Rozsáhlou operaci, které se účastnilo přes 60 lidí, zažilo v uplynulých dnech francouzské městečko Stenay u belgických hranic. Aby mohla být žena vážící 391 kilogramů převezena do nemocnice, museli vybourat zeď a podlahu domku, ve kterém žila. Na pomoc musela být povolána i speciálně upravená sanitka z Belgie přizpůsobená na převoz nadměrně obézních.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zhruba šedesátiletá nejmenovaná Američanka žila ve svém malém domku 20 let. Doposud odmítala jakoukoliv zdravotnickou pomoc, to se ale změnilo před několika měsíci.

V tu chvíli začaly úřady plánovat, jak 391 kilogramů vážící ženu dostat do nemocnice, uvádí francouzská televizní stanice France3.

Po dlouhém plánování se ve středu 10. května konečně spustila operace, jakou Stenay ještě nezažilo. „Musíme rozebrat zeď jejího domu a vyříznout otvor do podlahy, abychom ji mohli spustit do přízemí. Evakuovat ji budeme oknem v přízemí,“ vysvětlil France3 Bernard Burckel z prefektury Muese, který měl celou operaci na svědomí.

Velkého stěhování se zúčastnili policisté, zdravotníci i hasiči – celkem to bylo přes 60 lidí. Z Belgii musela být povolána sanitka uzpůsobená k převozu nadměrně obézních lidí. Okolní nemocnice ve Francii touto technikou nedisponují.

Přenesení ženy do sanitky trvalo asi hodinu. Jízda do nemocnice v Nancy asi další tři. Jaký je zdravotní stav Američanky, francouzská média neuvedla.

I když místní úřady hovoří o tom, že podobnou operaci Francie ještě nezažila, podobný případ se odehrál v roce 2020 na jihu země v Perpignanu. Tam musel být ze svého pokoje jeřábem vyzvednut jistý Alain P. vážící bezmála 300 kilogramů.

Připadáte si tlustí? Najměte si ještě většího tlouštíka a uleví se vám

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám