Hlavní obsah

Vdejte se za boháče do Číny, vyzývá Rusky reklama ve státní televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ruském státním televizním kanálu Russia-24 se objevila reklama na seznamku, jejímž prostřednictvím si ruské ženy mohou najít partnery z řad bohatých Číňanů. Ruští muži ve velkých počtech umírají ve válce na Ukrajině a ti čínští, kvůli politice jednoho dítěte, v níž rodiny preferovaly chlapce, zase nemají dostatek žen.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Reklama, jejímž cílem jsou ruské ženy, naznačuje, že najít si bohatého Číňana je naprosto jednoduché a dílem pár kliknutí v internetové seznamce. A může být svatba.

Absurdní je skutečnost, že se reklama na tuto seznamku objevila ve vysílání státního televizního kanálu Russia-24. Ten podporuje režim prezidenta Vladimira Putina, jenž válku na Ukrajině rozpoutal, ruští muži tam umírají a stát do konfliktu odvádí další a další.

Ženy zůstávají a z reklamy se dá soudit, že státní televizi podporující válku nevadí jim dohazovat muže z jiné země. Dobrý výběr partnera vede ke šťastnému rusko-čínskému manželství, tvrdí ženám reklama.

Zda pak povolá čínské muže do války na Ukrajině, pokud se rozhodnout žít v Rusku, či oželí přestěhování žen do jiné země, už reklama neřeší. Rusko se přitom dlouhodobě potýká s obrovským poklesem porodnosti, částečně i kvůli tomu, že mladí lidé odcházejí do zahraničí.

Reklama je mimo jiné odrazem skutečnosti, že je v Číně o 32 milionů více mužů než žen. To je výsledkem dlouholeté politiky jednoho dítěte, která měla regulovat prudký růst čínské populace. Platila od roku do 1979 a od roku 2013 ji centrální vláda postupně uvolňuje.

Vzhledem k čínským tradicím rodiny v této politice preferovaly chlapce, a tak mnoho těhotných žen, které očekávaly holčičky, podstoupilo interrupci a čekaly, zda v dalším těhotenství to bude chlapec. Proto je Číně rozdíl mezi počty mladých mužů a žen tak výrazný.

Kněz jako seznamka. Má na kontě 270 svateb a zatím žádný rozvod

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám