Hlavní obsah

Kněz jako seznamka. Má na kontě 270 svateb a zatím žádný rozvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kněz Fernando Cuevas z Valencie začal lidi seznamovat před čtrnácti lety a úplně náhodou. Nyní se na něj denně obrací průměrně dvacet lidí, a to nejen ze Španělska, ale i z celé Latinské Ameriky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Fernando Cuevas si během posledních čtrnácti let vysloužil přezdívku Tinder Priest, která odkazuje k populární seznamovací aplikaci. Za tu dobu totiž dal dohromady tisíce párů a 270 z těchto seznámení dokonce skončilo svatbou.

Začalo to úplně náhodou. Otec Fernando jednou šel po ulici s mužem jménem Salva a potkali skupinku pohledných mladých dívek. Salva kněze požádal, zda by ho s jednou z dívek nemohl seznámit, a protože děvčata i mladý muž byli praktikující katolíci, neměl Fernando námitky. Mladá Celes byla tehdy studentkou umění, o pět měsíců si Salvu vzala a jsou spolu dodnes.

Kněz Fernando Cuevas, přezdívaný Tinder Priest

„Lidé oddaní víře hledají také někoho takového, ale není to jednoduché. Západní společnost je čím dál sekulárnější a lidé nemají o duchovní věci zájem, protože k tomu nebyli vedeni. Ale naopak ti, kteří ve víře žijí, tomu přikládají velký význam,“ vysvětluje Fernando Cuevas, jak jeho seznamka vlastně začala. Dnes dostává průměrně zhruba dvacet nových žádostí denně.

Jak žadatelé o seznámení přibývali, vytvořil otec Fernando speciální formulář, kde uchazeči vyplní několik osobních údajů, záliby, zhodnotí své klady i zápory a také popíšou míru svého sepjetí s církví.

Nikomu neradí

Některé položky jsou důležitější než jiné, ale sám kněz považuje za nejzásadnější dvě věci. Tou první je výška, protože muž musí být vyšší než žena, a tou druhou místo bydliště. Když totiž dva kandidáti žijí daleko od sebe, je podle Fernanda značně nepravděpodobné, že bude vztah fungovat.

Analýzou formulářů tak otec Fernando tráví mnoho času a velký důraz klade i na zájmy a osobnostní rysy. Když najde shodu, pošle kandidátům fotku a informace o jejich potenciálním protějšku. A když oba svolí, dá jim na sebe i telefonní čísla, čímž jeho práce končí.

Biskup si špatně nastavil budík a zmeškal půlnoční mši

Koktejl

Fernando Cuevas na sebe nebere žádnou zodpovědnost, že si vybraní lidé padnou do oka. Také zdůrazňuje, že na základě dostupných informací pouze předává kontakty a párům dále nijak naradí, například aby se vzali.

Je však velmi pyšný, že jeho úsilí již vedlo k 270 sňatkům a ani jedno manželství se dosud nerozpadlo. Sám však uznává, že toto fantastické skóre bude do značné míry dáno tím, že pomáhá pouze praktikujícím katolíkům, kteří vyznávají o poznání jiné hodnoty než běžná západní společnost.

Italský kněz odsloužil mši s nafukovací matrací místo oltáře

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám