Hlavní obsah

Váchovou jaguár nesežral, a tak se těší do Číny

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zatím nejnapínavější okamžiky během své kariéry zažila Miss 2003 Lucie Váchová při fotografování, kdy si fotograf vymyslel, že ji vyfotí s dravou šelmou. "Vybral jaguára. Když jsem ho uviděla, celá jsme se zpotila. Vůbec jsme nevěděla, jak se k takové šelmě chovat," prozradila Lucie.

Foto: Milan Svoboda

Vystoupení Kudrna Koledbandu v kostele na Bolevecké návsi v Plzni

Článek

Fotografování s jaguárem bylo rychlejší než jindy, protože nikdo nevěděl, jak dlouho šelma vydrží v klidu. Lucie se proto musela snažit, aby nemrkala, a stála tak, jak si fotograf představoval. Fotografování dopadlo dobře, jaguár Lucii neublížil, a tak si mohla užít léto.

"Nejdříve jsem s ostatními finalistkami Miss odjely do Řecka na Peloponés. Tam bylo moc krásně, ale bylo to takové klidné místo, kde byl pouze jeden obchod. Žádná diskotéka, žádný noční život. Nejbližší diskotéka byla dvacet kilometrů, a tak daleko se nám nechtělo jezdit," řekla Lucie. A tak se s ostatními miskami pouze koupaly a opalovaly. Lucie pak ve slunění pokračovala s přítelem a kamarády v Tunisu.

"Ale ze všeho nejvíc se mi líbilo na Šumavě, kde jsem byla na soustředění s oddílem holčiček, které trénuji ve sportovní gymnastice. Tam jsem si odpočinula ze všeho nejvíc. Fyzicky i psychicky." Lucie totiž už dva roky trénuje dnes sedmileté holčičky a tak si na soustředění na Šumavě zahrála i na maminku. Svým malým svěřenkyním Lucie pomáhala například s oblékáním a stlaním postelí.

Na podzim do školy a do Číny

Se začátkem školního roku se Lucie vrací na příbramské gymnázium, kde ji čeká maturita. "Se školou je to trošku problém, ale snažím se povinnosti Miss a školu skloubit. Teď se začátkem podzimu se mi diář plní přehlídkami a dalšími akcemi. A v listopadu odjíždím na Miss World." Na tuto soutěž se Lucie nijak zvlášť nepřipravuje, zatím pouze piluje angličtinu. Pak ji čekají zkoušky šatů a balení.

"V Číně strávím měsíc. Docela se tam těším a také jsem zvědavá, jak to tam bude vypadat. Ještě jsem od organizátorů nedostala pokyny, a tak ani pořádně nevím, co se tam bude dít. Soutěžit nás bude kolem sedmdesáti, a to už je perná konkurence. Tak uvidíme."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám