Hlavní obsah

V záchodové míse vídeňského hotelu se usídlil had

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezvaného hosta objevili v jednom z pokojů hotelu ve vídeňské čtvrti Donaustadt. V záchodové míse se uvelebil had a zalíbilo se mu tam natolik, že svůj příbytek vůbec nechtěl opustit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kvůli plazovi do hotelu vyrazili odborníci ze spolku na ochranu zvířat Tierschutz Austria, napsal server Plus24.at. „Zásah vůbec nebyl jednoduchý, protože had se opakovaně schovával ve splachovací nádržce a potrubí,“ potvrdil pracovník spolku Stephan Scheidl.

„Když jsme přijeli, viděli jsme jen jeho ocas, takže jsme si nebyli jisti, zda nejde o jedovatý druh,“ dodal.

Policie odložila případ smrti ženy po uštknutí mambou. Hada získala ze zahraničí

Krimi

Jeho kolegům se nakonec podařilo hada vytáhnout a identifikovat. Šlo o nejedovatý druh užovky, která pochází ze Severní Ameriky.

„V Rakousku se nevyskytuje, máme proto silné podezření, že se jej někdo zbavil nebo had odněkud unikl,“ řekl dále Scheidl podle serveru Kronen Zeitung.

Spolek v souvislosti s případem zveřejnil několik rad, co mají lidé dělat, jestliže někde v budově narazí na hada.

Především se jej nemají ničím dotýkat a nemají ho dráždit. Měli by se ale pokusit vypozorovat směr jeho pohybu, v rámci možností omezit plazův akční rádius a přivolat odbornou pomoc.

Dívka si zkušeně poradila se dvěma velkými hady ve stropě

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám