Hlavní obsah

V šanghajské restauraci vaří polévku roboti

Nová japonská restaurace, otevřena v čínské Šanghaji, je pro zákazníky velice atraktivní a oblíbená. Ramen, vydatnou japonskou nudlovou polévku pocházející z Číny, tam totiž připravují dva mimořádní kuchaři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V šanghajské restauraci vaří polévku robotiVideo: Newsflare.com

 
Článek

Na videu servírují roboti Toya a Kona čtyři druhy tradiční japonské polévky. Stačí jim na to pouhých 90 sekund. Nepřipravují každou misku zvlášť, ale dají vařit vodu a do vroucí vody přidají nudle. Poté nalijí správné množství polévky, kterou dochutí ingrediencemi jako například masem nebo vajíčky.

Restaurace Toyako byla otevřena loni v prosinci v Hongkou v severní části Šanghaje. Majitel restaurace Liu Jin pro list Shangai Daily uvedl: „S roboty nejsou žádné problémy. Nikdy se vás nezeptají, jestli mohou odejít dřív a také neonemocní“.

U polévky ramen je výrazná tzv. chuť „pátého typu“. Nudle jsou zalité silným vývarem s masovou chutí. Přidáno je vepřové maso, vejce natvrdo a další přísady jako například sušené houby nebo sójová omáčka. Dle použitého typu nudlí se rozlišují dva hlavní druhy ramenu - ramen udon (širší bílé pšeničné nudle) a ramen soba (tenké tmavší žitné či pohankové nudle).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám