Hlavní obsah

V Německu popraskaly stovky žab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

K pochmurnému a bizarnímu konci dospěly v posledních dnech stovky žab v severním Německu - prostě vybuchly. Nad jejich tajemnou nemocí zůstávají odborníci v němém úžasu.

Článek

Dějištěm zvláštního dramatu se stalo okolí nádrže v hamburské čtvrti Altona. "Připomíná to scény z hororového filmu," řekl Werner Smolnik ze společnosti na ochranu přírody v Hamburku, která tento fenomén pozoruje.

"Zvířata lezoucí po zemi se zničehonic začnou nafukovat, až nakonec vybuchnou," dodal s tím, že jejich vnitřnosti jsou rozmetány do metrové vzdálenosti.

Těla nešťastných ropuch se prý před explozí zvětší až třiapůlkrát. Možná vysvětlení vědců zahrnují neznámý virus či druh houby vyskytující se v nádrži.

"Nikdy jsem nic podobného neviděl," sdělil veterinář Otto Horst. Místo výskytu tajemné nemoci, kterému přezdívají "nádrž smrti", bylo pro veřejnost uzavřeno.

Související témata:

Související články

V Británii objevili žábu se třemi hlavami

Britští vědci si lámou hlavy nad nevysvětlitelnou záhadou v podobě tříhlavé žáby. A aby toho nebylo dost, obojživelník, který byl objeven na zahradě jeslí...

Cestujícího překvapila žába v salátě

Pasažér letecké společnosti Qantas, který cestoval z Melbourne do Wellingtonu, zažil při jídle šok. V salátu, které jsou během letu podávány jakožto součást...

Výběr článků

Načítám