Hlavní obsah

V Kodani lidé cvičí jógu s plechovkou piva v ruce, postupně ji vypijí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lektorka jógy v Kodani se rozhodla zpestřit protahovací cviky a do jednotlivých pozic zakomponovala plechovku piva. Nejprve se cvičí se zavřenou plechovkou na hlavě, ale během hodiny ji účastníci postupně vypijí.

Foto: Profimedia.cz

Anne Lundová předcvičuje jógu na kodaňském nábřeží

Článek

Lektorka Anne Lundová tak chtěla k józe přitáhnout nováčky a pivo jí zdarma dodává místní minipivovar.

„Jsou to úplně základní jogínské cviky. Někdy pijeme během cvičení, někdy mezi cviky,“ řekla čtyřicetiletá Lundová agentuře AFP. „Chci, aby se lidé cítili dobře, zasmáli se a odešli s příjemným zážitkem,“ dodala cvičitelka.

Účastníci se scházejí na asfaltovém pásu mezi cyklostezkou a mořským pobřežím každou druhou středu. Obvykle se jich sejde asi stovka, někteří mají podložky, jiní si přinesou ručníky a někteří se jen přidají, když procházejí kolem. Podle Lundové není potřeba žádné speciální nadání, jen dobrá vůle a trocha snahy.

Lundová s nápadem přišla před čtyřmi lety při diskusi s kamarádem, kterému patří minipivovar. Podobné propojení jógy a piva existuje i jinde ve světě, ale Lundová je přesvědčená, že v Dánsku je jediná.

Američanka i ve 102 letech vede lekce cvičení pro seniory. Skončí, až bude stará

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám