Hlavní obsah

V kalifornském středisku Mammoth Mountain se třetí rok za sebou lyžovalo až do srpna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mammoth Mountain

Lyžařské středisko Mammoth Mountain na východě kalifornského pohoří Sierra Nevada po devíti měsících provozu ukončilo lyžařskou sezonu. Zhruba 200 kilometrů od Údolí smrti, kde bylo v červenci přes 50 stupňů Celsia, a 130 kilometrů od nejbližšího lesního požáru lidé lyžovali ještě o uplynulém víkendu.

Foto: Profimedia.cz

Lanovka ve středisku Mammoth Mountain (ilustrační foto)

Článek

Šlo o třetí rok v téměř sedmdesátileté historii střediska, kdy se lyžovalo až do srpna. Na Mammoth Mountain s vrcholem ve výšce 3369 metrů nad mořem za zimu průměrně spadne přes deset metrů sněhu, což drží tamní lanovky a lyžařské vleky v provozu od listopadu do června. Letos však bylo sněhu téměř dvakrát tolik a několik posledních lanovek fungovalo v dopoledních hodinách až do neděle.

Dlouhá zima není událostí jen pro lyžaře a snowboardisty, ale i milovníky pěší turistiky, kteří dlouhé týdny čekali, až led a závěje roztají a umožní správcům přírodních rezervací otevřít pěší stezky a tábořiště. Tající sníh plní jezera pod horami chladnou a čistou vodou a odhaluje žluté a fialové květy na úpatí kopců.

„Bylo fakt skvělé jít ráno na snowboard, odpoledne na ryby a večer při západu slunce hledět do vodopádů. A paddleboarding je taky mnohem lepší, když je kolem vás šest vodopádů, které už jsou normálně touto dobou vyschlé,“ popsal listu Los Angeles Times Keith Watson, místní majitel obchodu se sportovními potřebami, který letos až mnohem později vyměnil snowboardový sortiment za výbavu na kolo.

V Kalifornii napadlo tolik sněhu, že zastavil i lanovky

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám