Hlavní obsah

V Jižní Koreji se stalo hitem jíst smažená párátka. Nedělejte to, varují úřady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Na jihokorejských sociálních sítích se začala šířit videa, jak lidé smaží a poté pojídají škrobová párátka na zuby. Výrobek ale není určen ke konzumaci. Příslušné ministerstvo ve středu vydalo varování: „Prosím, nejezte je!“

Nejezte smažená párátka, varuje jihokorejské ministerstvoVideo: Reuters

 
Článek

Agentura Reuters zveřejnila videoklipy z přípravy tohoto prapodivného pokrmu. Uživatelé sociálních sítí párátka ochucují různými přísadami, jako je sýrový nebo pikantní prášek. A za své „kuchařské umění“ sklízejí tisíce lajků.

Foto: Reuters

Nejezte smažená párátka, varuje jihokorejské ministerstvo

„Párátka ze škrobu nejsou jedlým výrobkem. Jejich bezpečnost coby potraviny ke konzumaci nebyla ověřena. Prosím, nejezte je,“ informovalo 24. ledna jihokorejské ministerstvo pro bezpečnost potravin a léčiv.

Párátka jsou vyrobena ze sladkého bramborového nebo kukuřičného škrobu a obarvena potravinářským barvivem na zeleno. Jsou považována za ekologická a biologicky rozložitelná. Často se používají v jihokorejských restauracích.

Z grilovaných kostek ledu se stal hit pouličního jídla v Číně

Muži

Reklama

Související témata:
Párátka

Výběr článků

Načítám