Hlavní obsah

Z grilovaných kostek ledu se stal hit pouličního jídla v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní pokrm byl spatřen na nočním trhu ve městě Čchang-ša v čínské provincii Chu-nan. Jeden z pouličních prodejců zde zvědavým návštěvníkům servíruje kostky ledu, které připravuje na grilu. Video poskytla agentura AP.

Grilované kostky ledu – nová čínská specialitaVideo: AP

 
Článek

Na záběrech pořízených zákazníky pouličního stánku je vidět, jak vynalézavý prodejce kostky ledu na grilu potírá olejem a posypává je sušeným chilli a sezamem, jako kdyby se jednalo o maso. Nakonec je ještě pokape chilli omáčkou, přidá nakrájenou jarní cibulku a poté už podává natěšené zákaznici.

Té se podle agentury AP dokonce během přípravy nezvyklého pokrmu zeptal, zda je chce „opečenější, či měkčí“. Podle vyjádření samotného prodejce, který zjevně disponuje velkým smyslem pro humor, jde o „speciální pokrm ze severovýchodu, který chutná nejlépe, když se konzumuje horký“.

Foto: AP

Grilované kostky ledu – nová čínská specialita

Přípravu pokrmu, který vzbudil spoustu reakcí na sociálních sítích, si většina návštěvníků či kolemjdoucích podle AP užívá a přijde jí legrační. „Až to vyzkoušíte, budete se chtít vrátit a budete chtít přidat,“ okomentoval chuť grilovaného ledu jeden ze zákazníků.

Jedna porce grilovaných kostek ledu vyjde na 15 čínských jüanů (necelých 50 korun).

Indonéská babička už 60 let připravuje na ulici své pochoutky. Lidé na ně ve frontě čekají i hodiny

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám