Hlavní obsah

V čínské zoo se porvali klokani. Ošetřovatelka zasáhla lopatou a přišla o místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čchin-chuang-tao

Nelítostná bitka se strhla mezi dvěma klokany v zoologické zahradě ve městě Čchin-chuang-tao na severovýchodě Číny. Ošetřovatelka se je snažila oddělit s pomocí lopaty. Tu ale přerazila a jeden z klokanů utrpěl zranění, načež ředitel areálu pracovnici suspendoval.

V čínské zoo se strhla bitka klokanů. Ošetřovatelka při zásahu přerazila lopatu a přišla o místoVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Ošetřovatelka postupovala zpočátku opatrně. Klokani toho nedbali a za velkého zájmu mnoha návštěvníků pokračovali ve žhavé výměně názorů.

Nepomohlo ani, když žena uštědřila bojujícím vačnatcům pár kopanců. Bezvýsledná byla i snaha dalšího zaměstnance zoo, který se pokoušel zklidnit klokany bambusovou tyčí.

Ošetřovatelka přitom naléhala na přihlížející návštěvníky za plotem, aby incident nenatáčeli. „Přestaňte! Co zajímavého na tom vidíte?“ volala na ně.

Krev na přední končetině

Agresivita klokanů neustupovala, načež ženě došla trpělivost a vmísila se do souboje s lopatou. Ta se při jednom z úderů rozlomila tak, že ošetřovatelce zůstala v ruce jen část násady. Jeden z klokanů během incidentu utrpěl krvavé zranění na přední končetině.

Potyčka skončila, když se zaměstnancům areálu podařilo zahnat jednoho klokana do příbytku. Pro ošetřovatelku ovšem měla zvířecí konfrontace dohru: nadřízení ji s okamžitou platností suspendovali.

Média se dohadovala, zda to bylo kvůli zraněnému klokanovi, nebo zničené lopatě. Někteří uživatelé sociálních sítí upozornili, že ošetřovatelka lopatu rozlomila tím, že s ní praštila o zem, nikoli o klokana.

Turistka chtěla poplácat klokana. Vzápětí se nestačila divit

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám