Hlavní obsah

Turistka chtěla poplácat klokana. Vzápětí se nestačila divit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O poměrně velkém štěstí může hovořit návštěvnice Austrálie, která si chtěla z bezprostřední blízkosti prohlédnout klokana. Připlížila se k němu zezadu, zvíře si však ženy všimlo a rozeběhlo se proti ní, dokud neklopýtla a nespadla k zemi. Klokan k turistce přiskočil, ale vzápětí ztratil zájem a odběhl opodál.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Turistka známá pouze pod jménem Shakila byla na návštěvě oblasti Kangaroo Valley (Klokaní údolí), která se nachází asi 160 kilometrů od Sydney. Podle Daily Mailu spatřila skupinu klokanů odpočívajících na trávě, a tak si řekla, že se k nim tiše přikrade, aby si mohla zvířata prohlédnout zblízka. Jeden z vačnatců si jí však povšiml a ohnal se po ní.

Shakila se dala na útěk, ale v panice zakopla a naštvané zvíře k ní skočilo. „Ten klokan na videu ležel a nehýbal se. Shakila k němu šla, aby ho poplácala, a neuvědomila si, že může být nebezpečný. Když se k němu dostala blízko, klokan se postavil a napadl ji,“ popsal ženin kamarád s tím, že drápy zvířete turistku jen těsně minuly.

Klokan brzy ztratil o ženu zájem a odhopsal dál, díky čemuž se mohla turistka zvednout a uprchnout. Měla přitom štěstí, že vyvázla bez zranění.

Před třemi měsíci došlo v Austrálii ke smrtelnému útoku klokana na člověka, když 77letého Petera Eadese zabil jeho klokaní mazlíček. Tříletý samec musel být zastřelen. Úřady varovaly před tím, že samci i samice jsou velká a silná zvířata, která dokážou lidem způsobit závažná zranění. Návštěvníci národních parků a rezervací si toho mají být vědomi a k těmto vačnatcům přistupovat s respektem a obezřetností.

Ostatky posledního tasmánského tygra měli celou dobu před očima. Zjistili to až po 85 letech

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám