Hlavní obsah

V aukci se prodal citron starý 284 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně mířila do dražby pouze starožitná komoda, ale když byl v jedné ze zásuvek objeven velmi starý citron, dostal se na aukční seznam i on. A nakonec se prodal za více než čtyřicetinásobnou cenu než samotný kus nábytku.

Foto: Profimedia.cz

Citron starý 284 let se prodal za 41 tisíc

Článek

Britská aukční síň Brettells Auctioneers měla původně dražit zdobenou komodu z 19. století. Chtěla ji prodat rodina, která ji zdědila po zesnulém strýci. Ale když na místo dorazil fotograf, aby pořídil snímky do aukčního katalogu, našel v jedné ze zásuvek velmi starý citron.

Podle nápisu na povrchu je tento kus ovoce starý 284 let. „Od pana P. Lu Franchiniho 4. listopadu 1739 slečně Baxterové,“ stojí na kůře zapomenutého citronu.

Foto: Profimedia.cz

Komoda, v níž se našel citron starý 284 let

Krátce po objevu se tedy objevila myšlenka zkusit prodat i tento citron, a to se ve výsledku ukázalo jako vynikající nápad. V aukci za něj totiž jeden ze zájemců zaplatil v přepočtu více než 41 tisíc korun.

Prodávající rodina tak získala alespoň nějaké rozumné peníze, protože o samotnou starožitnou komodu byl prakticky nulový zájem. Prodala se v přepočtu za méně než tisíc korun, informoval server UPI.

Nejskromnější vánoční stromeček se prodal za téměř sto tisíc korun, je starý 103 let

Vánoce

Reklama

Výběr článků

Načítám