Hlavní obsah

Ústí vyrvalo Plzni titul krále českých výčepních

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Pivaři v Plzeňském kraji drží smutek. Po několika letech totiž nezůstal titul krále českých výčepních v regionu, ale stěhuje se na sever. Prestižní ocenění získal při úterním plzeňském oblastním finále Radek Hroník z restaurace U Kastnerů v Ústní nad Labem.

Foto: Libor Valíček

Vyprodaná velká scéna Divadla A. Dvořáka.

Článek

Útěchou místních štamgastů ale může být fakt, že dva z krajských reprezentantů skončili na předních příčkách - držitel zmíněného titulu z roku 2002 Miroslav Pagáč z plzeňské Spilky byl druhý a veterán pivních klání Josef Hájek, který se zúčastnil všech osmi ročníků soutěže a provozuje restauraci v Dobřanech u Plzně, urval bronz.

"Druhé místo je v takovéhle konkurenci úspěch. Tajně jsem si věřil, že skončím do desátého místo. Takhle je to paráda," radoval se nad stříbrem Pagáč. "Nejde o vítězství. Samozřejmě, že mezi výčepními existuje rivalita, ale zároveň jde o šanci potkat se s přáteli z oboru," dodal hospodský Hájek.

Českého finále soutěže, kde jde o přesnou míru, výšku pěny i umělecký dojem třetinek a půllitrů natočených v časovém limitu, se zúčastnilo třicet soutěžících, z toho pět žen. Nejlepších deset postupuje do celorepublikového finále, které se uskuteční 1. března v Brně. "Věřím, že se mi podaří skončit do třetího místa," podotkl Pagáč.          

Reklama

Související témata:

Související články

Král výčepních trůní v Nepomuku

V restauraci Švejk v Nepomuku na Plzeňsku bude v těchto dnech zřejmě pořádně veselo. Za svojí "domovskou" pípou totiž bude stát Jaroslav Trojánek, od úterý...

Král výčepních nepodléhá trémě

Ve středu ráno v Plzni se devětatřicet hospodských z celých Západních Čech utkalo v klání o titul Král výčepních, který umí načepovat nejlepší pivo...

Výběr článků

Načítám