Hlavní obsah

Král výčepních nepodléhá trémě

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Ve středu ráno v Plzni se devětatřicet hospodských z celých Západních Čech utkalo v klání o titul Král výčepních, který umí načepovat nejlepší pivo s nejpřesnější mírou a nejkrásnější pěnou. O pár hodin později se vítězem tradiční soutěže o nejskvostněji natočenou sklenici zlatavého moku stal Miroslav Pagáč z plzeňské restaurace Spilka.

Foto: BHC Dragons Modřice

Russia Open 2014

Článek

"Každý tady z těch lidí dokáže natočit pěkný pivo," pochválil soupeře novopečený král. "Ale jde o to mít pevné nervy a nepodlehnout trémě," prozradil svůj recept na vítězství muž, který za pípou stojí už více než dvacet let a paradoxně přiznává, že si k pití dá raději víno. "A jestli jsem trénoval? Nic takového, všechno je praxe," zdůraznil.

Loňský vítěz skončil na druhém místě

Pagáč z regionálního trůnu sesadil loňského vítěze, Jaroslava Trojánka z nepomucké restaurace Švejk, který letos skončil druhý. Jako třetí se umístila jedna z osmi zúčastněných žen Andrea Jallowová z Mariánských Lázní.

Nejlepší z plzeňského kola se střetnou se soupeři ze zbytku republiky 17. února rovněž v západočeské metropoli. Celorepublikové finále se uskuteční 1. března v Brně. "Věřím, že tam postoupím, ale pak to bude hodně těžký," připustil Pagáč, který už patří k veteránům soutěže. Z osmi ročníků jich absolvoval pět. "Proč do toho vlastně jdu znovu a znovu? Člověk se setká s kolegy a hlavně je to takový sranda mač," uzavřel.

Související témata:

Související články

Král výčepních trůní v Nepomuku

V restauraci Švejk v Nepomuku na Plzeňsku bude v těchto dnech zřejmě pořádně veselo. Za svojí "domovskou" pípou totiž bude stát Jaroslav Trojánek, od úterý...

Výběr článků

Načítám