Hlavní obsah

Úředníci šli vystěhovat rodinu, přivítali je aligátoři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřední vystěhování rodiny z domu v Detroitu si minulý týden vyžádalo výjezd nejen pracovníků soudu, ale také policie a ochranářů. V domě se totiž nacházela i malá rodinka aligátorů, která se nyní přesune k certifikovanému chovateli.

Foto: Profimedia.cz

Aligátor (ilustrační foto).

Článek

Když pracovníci soudu ve státě Michigan dorazili k domu, z nějž měli úředně vystěhovat rodinu, neměli tušení, co najdou uvnitř. Jelikož nájemník začal být agresivní, povolali na pomoc policii, s níž vstoupili dovnitř.

K údivu všech tam objevili dospělého aligátora a tři mláďata. Žádného vysvětlení se jim nedostalo, protože nájemník utekl ještě před příjezdem policistů. Na místo tak museli vyjet i lidé z úřadu pro ochranu a dozor nad zvířaty. O tom, že soused chová aligátory, neměli nejmenší ponětí ani lidé z okolí.

V Detroitu je totiž chov aligátorů zakázaný, přestože v jiných částech státu Michigan je legální. Certifikovaný chovatel Javon Stacks k tomu řekl, že aligátoři mohou být nebezpeční, i když jsou ještě malí. Dospělí jedinci mají většinou délku do 4,6 metru, ale zaznamenány byly i téměř šestimetrové kusy aligátora severoamerického.

Podle Javona Stackse se v tomto případě majitel o zvířata naštěstí dobře staral. „Aligátor, který není správně krmený, má zdeformovanou tlamu, takže je vidět, že toto zvíře mělo dobrou péči,“ zhodnotil hned na místě. A dodal, že aby dobře prospívali, potřebují aligátoři také specifické prostředí a dostatečný životní prostor.

Úřad pro dozor nad zvířaty má právo jakékoli zabavené plazy prodat, nebo dokonce i utratit. Ale v tomto případě celá rodinka s největší pravděpodobností poputuje k oficiálně licencovanému chovateli.

Na Floridě našli uvnitř krajty celého aligátora

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám