Hlavní obsah

Na Floridě našli uvnitř krajty celého aligátora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před hladovými krajtami nejsou v bezpečí ani jiní predátoři. Vědci na Floridě totiž před několika dny objevili v útrobách jednoho vzrostlého hada celého aligátora. Ten byl prakticky neporušený, nacházel se teprve v raném stádiu rozkladu. Jedna z výzkumnic pitvu krajty zdokumentovala na Instagramu.

Foto: Profimedia.cz

Krajta tmavá je na Floridě invazivním druhem.

Článek

Pětimetrovou krajtu odchytili před týdnem zaměstnanci národního parku Everglades a hada na místě usmrtili. Převezli ho poté do laboratoře, kde ho otevřeli, jak pro server USA Today uvedla vědkyně Rosie Moorová, která záběry z pitvy také zveřejnila na svém Instagramu.

Během pitvy vědci v plazových útrobách objevili aligátora. „Byl neporušený, jen už se mu začala rozkládat vnější dermální vrstva. Kožní ložiska tvořící šupiny ale byla vcelku,“ uvedla výzkumnice s tím, že se mírné stádium rozkladu postaralo v laboratoři o nesnesitelný zápach.

Krajta tmavá je na Floridě invazivní druh, i proto hada vědci na místě usmrtili. „Kvůli subtropickému podnebí jižní Floridy a v kombinaci s jejich délkou života, se tito hadi úspěšně adaptovali v citlivých oblastech, jako je národní park Everglades. Pro divokou přírodu představují riziko,“ okomentovala Moorová.

Turisté byli svědky smrtícího souboje mezi krajtou a kobrou

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám