Hlavní obsah

U benzinky chtěla zapalovač, aby rozmrazila víčko

Obsluha čerpacích stanic aby byla pořád ve střehu. Nejde jen o přepadávání, agresivní zákazníky nebo v uplynulém roce četnější odjezdy od stojanů bez placení.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto.

Článek

„Nedávno přijela paní se starším peugeotem. Stála u stojanu, chvíli se tam trápila s víčkem od nádrže, které zamrzlo. Pak přišla do prodejny a dožadovala se zapalovače,“ popsala Právu pracovnice jedné z pump na trase mezi Prahou a Berounem.

Obsluha se řidičky zeptala, zda to myslí vážně, chtít u stojanu a nádrže na benzin mávat zapalovačem, že si přece za 40 korun může koupit lihový rozmrazovač zámků.

„Paní přesto trvala na koupi zapalovače za 15 korun. Řekla jsem jí, ať si tedy ale odjede z areálu pumpy. Opravdu popojela a na parkovišti nahřívala zámek zapalovačem. Přitom vypadala na pohled normálně,“ dodala pumpařka.

Lupiče s nožem vyhnala čerpadlářka na Královéhradecku násadou od smetáku

Krimi

To její středočeská kolegyně zase pohotově zasáhla u jisté značně chaotické řidičky. Všimla si jí už na kameře. Žena při tankování telefonovala a nervózně gestikulovala.

Čerpací pistoli strčila do nádrže a ještě s mobilem u ucha něco dávala do kufru. Pistole se automaticky vypnula, paní zaklapla kufr a sedala si do auta, že odjede.

Zaplaceno neměla a pistole s hadicí zůstala zastrčená v nádrži. Pumpařka rychle vyběhla a šoférku zastavila. „Žena se moc omlouvala. Prostě vůbec nevnímala, co dělá. Spěchala vyzvednout děti z kroužků, do toho jí volali z práce,“ zavzpomínala pumpařka.

Zapomenutá jezevčice

Během jiné směny zase nechápala, když si muž přijel s pick-upem pro benzin a naftu do zásoby s velkými plastovými džbery, které po načepování chtěl překrýt jen plastovou fólií. Tvrdil, že nesehnal kanystr.

To na pumpě nedaleko Čáslavi vzpomínají na manžele, kteří po natankování u pumpy ještě venčili malou jezevčici. Jenže zase sehrál roli zmatek. Odjeli a pejsek zůstal na pumpě.

Řidička na benzínce na D8 projela až k pokladnám. Prý nestihla zastavit

Krimi

„Mysleli jsme si, že se jí tak sprostě zbavili. Vzali jsme ji dovnitř. Asi za dvacet minut se manželé přiřítili celí vyděšení, že ji nemají,“ vylíčil pumpař. Jezevčice stála celou dobu u prosklené stěny a své pány věrně vyhlížela.

„Manželé se museli v autě pohádat, kdo za to může, protože na sebe vrhali zlé pohledy, ale jakmile k nim jezevčice vyběhla, už cukrovali,“ dodal pumpař.

Jiné situace už tak veselé nejsou. Jako když se řidička na začátku loňského roku probourala až dovnitř prodejny pumpy u Zdib jen proto, že si u stojanu spletla pedály, nebo když na jedné plzeňské pumpě opilý cizinec začal házet zboží po obsluze a demolovat zařízení.

Řidička na benzínce na D8 projela až k pokladnám Video: Aktu.cz

Ceny pohonných hmot opět klesly

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám