Hlavní obsah

Tulení mládě putovalo 650 kilometrů do hospody v Bristolu, ujali se ho štamgasti

Ze Skotska až do Bristolu. Vzdálenost 650 kilometrů tulení mládě zdolalo, ale do hospody ve městě na jihozápadu Anglie dorazilo v zuboženém stavu. Ujali se ho místní štamgasti, kteří vyčerpanému zvířeti zavolali pomoc.

BEZ KOMENTÁŘE: Tulení mládě se po 650kilometrové cestě zastavilo v hospodě v Bristolu Video: AP

 
Článek

V neděli druhého ledna se na prahu hospody Old Lock and Weir, která se nachází v Hanhamu v Bristolu na břehu řeky, objevil nečekaný host. Mnozí ze zákazníků si dozajista promnuli oči, jestli si nedali víc pint, než je zdrávo, ale zrak je nešálil. Do restaurace si to šinulo mládě tuleně, podle veterinářů ve věku mezi 6 až 12 měsíci.

Chlupatý stopař se projel v motoru auta. Malému kotěti se nic nestalo

AutoMoto

Jednačtyřicetiletý hospodský John Jefferies obratem zavolal záchranáře a podle jejich instrukcí pomáhal se záchranou zuboženého zvířete. Zásadní bylo dostat tuleně, kterého pojmenovali Neopren, zpátky do vody.

Husky 13 hodin zahříval vlastním tělem zraněného horolezce

Koktejl

„Naše hospoda je hned vedle řeky naproti betonovému skluzu. A po něm se ten mladý tuleň drápal nahoru. Snažili jsme se ho odradit od přechodu silnice, protože jsme se báli, aby ho něco nepřejelo. Ale on si to pořád mířil k hospodě,“ popisoval událost hospodský.

„Nakonec se nám to podařilo. Zabalili jsme ho do mokrých ručníků a dostali zpátky do vody, pak se ho ujali veterináři,“ uzavřel.

Záchranáři pomohli tuleni se zaseknutou plechovkou v tlamě

Koktejl

Tulení mládě bylo označkováno naposledy 21. června ve Skotsku a do Bristolu dorazilo ve zbědovaném stavu. Po 650 kilometrů dlouhé pouti zhublo z 30 kilogramů váhy na necelých 15. Nyní se zotavuje v záchranné stanici West Hatch v Tauntonu v hrabství Somerset. Pak může být přemístěno do útulku pro divoká zvířata.

V hospodě na tuleně udělali sbírku

Štamgasti z Old Lock and Weir nového kumpána pojali za svého a hodlají mu pomoci. Podle nich totiž zvíře uteklo k nim kvůli drakonickým protikoronavirovým opatřením skotské premiérky Nicoly Sturgeonové. Je tedy na nich, aby se o něj postarali.

Nemá kdo řídit vlaky, vyvážet odpad, stát u pokladny. Omikron paralyzoval Británii

Zahraniční

„Doufáme, že se dostane z nejhoršího. Pokud ano, rádi bychom ho sponzorovali, už jsme založili sbírku,“ řekl pro agenturu AP hrdě Jefferies.

Reklama

Výběr článků

Načítám