Hlavní obsah

Chlupatý stopař se projel v motoru auta. Malému kotěti se nic nestalo

Zvířata v zimě vyhledávají teplo motorů aut, která právě zaparkovala. Jeden malý stopař v Pensylvánii se takhle neplánovaně projel pod kapotou. Nic se mu nestalo, a dokonce našel nový domov.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Je docela běžné, že v zimních měsících toulavé kočky a jiná malá divoká zvířata hledají trochu tepla v rozehřátém motorovém prostoru auta. Jedno kotě v americké Pensylvánii takto našlo nový domov.

Hasiči městečka Bear Creek přijeli na poněkud neobvyklé zavolání - že v motorovém prostoru auta je kotě. Našla ho tam rodina poté, co zastavila při své cestě tímto místem díky tomu, že kotě hlasitě mňoukalo, když řidič vypnul motor. Vyproštění nebylo tak jednoduché, jako otevřít kapotu - podle příspěvku hasičů na Facebooku, kterým o události informovali, zabralo asi hodinu a půl.

Je skoro zázrakem, že se kotěti nic nestalo. A co víc, našlo nový domov - rodina si ho nechala a pojmenovala ho „Lucky“, tedy „Štístko“.

To nejdůležitější ze světa aut v roce 2021

AutoMoto

Podle některých komentářů na sociálních sítích tohle kotě možná ale není mládě normální kočky, jak podotýká web Jalopnik, který o události také píše. Někteří lidé v kotěti vidí mládě rysa červeného, tedy divokého zvířete, které v Pensylvánii není dovoleno chovat doma, takže existuje možnost, že se ho rodina bude muset vzdát.

Ať to dopadne jakkoliv, jedno je jisté - divoká zvířata v zimě hledají pod kapotami konvenčních aut teplo, a to tím spíš, čím větší je mráz. Proto neškodí před tzv. teplým startem, kdy motor od posledního zastavení nestihl vychladnout, motorový prostor zběžně zkontrolovat. Pod kapotou je řada pohyblivých součástí a pro zvíře takový úkryt může znamenat smrt, pokud ho řidič před cestou nevyžene.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám