Hlavní obsah

Třímetrákový žralok vyskočil z vody těsně před rybáři na člunu

Novinky, zkr
Miami

V zážitek na celý život se proměnil pro sportovní rybáře červnový výlet člunem podél pobřeží Miami. Jeden z členů osazenstva se snažil chytit menší rybu, když v tom najednou přímo před ním vyskočil z vody žralok mako vážící přes 300 kilogramů; div, že nedopadl na plavidlo. Masivní parybu rybáři po dvou hodinách ulovili a věnovali místnímu útulku pro bezdomovce, napsal server stuff.co.nz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přímo před rybářským člunem vyskočil z vody žralok vážící přes 300 kilogramůVideo: AP

 
Článek

Osmatřicetiletý rybář Joe Bonavita se při vyjížďce 16. června snažil ulovit plachetníka. Ryba však upoutala pozornost ohromného predátora, žraloka mako dlouhého 3,35 metru a vážícího 335 kilogramů.

„Nikdy předtím jsme neviděli žraloka tak blízko člunu, bylo to opravdu skvělé,“ popsal šestašedesátiletý profesionální lovec Mark Quartiano, který je znám spíš jako Mark The Shark (Mark Žralok), jenž výpravu vedl. Ten ročně organizuje zhruba 450 takových výletů, nikdy předtím ale nic podobného nezažil.

Bonavita nakonec o plachetníka přišel, místo toho se mu povedlo ale ulovit mnohem větší kousek. „Hodili jsme žralokovi jako návnadu obří kus tuňáka a pak jsme ho dostali,“ dodal Quartiano.

Parybu pak rybáři odvezli do útulku pro bezdomovce Camillus House v Miami, kam vozí všechny své ulovené žraloky, aby maso nezůstalo vniveč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám