Hlavní obsah

Titul nejošklivějšího psa letos získal Scooter. Původně měl být utracen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titul nejošklivějšího psa si letos z tradičního klání v Kalifornii odnesl čínský chocholáč Scooter, kterého chovatelé jako štěně kvůli anatomické deformaci chtěli nechat usmrtit.

Foto: Profimedia.cz

Scooter, nejošklivější pes roku 2023

Článek

Scooterova majitelka Linda Elmquistová tvrdí, že i když Scooter chodí jen s pomocí speciálního vozíku, daří se mu dobře. V soutěži o nejošklivějšího psa porazil sedm soupeřů, uvedli pořadatelé.

Scooter se před sedmi lety narodil s vadou zadních nohou, které vypadají, jako by na trupu narostly obráceně. To znamená, že pes nemůže normálně chodit. „Navzdory potížím, které musel kvůli deformovaným zadním nohám překonávat, se Scooter vzepřel osudu a ukázal, co je to skutečná odolnost a odhodlání,“ sdělila jeho majitelka.

Organizátoři uvádějí, že soutěž ošklivých psů, která má už padesátiletou tradici, má upozornit na to, že vzhled není všechno a že i méně pohledná zvířata mohou díky své povaze dlouhá léta těšit své majitele. Loni se stal vítězem sedmnáctiletý kříženec Pan Smíšek (Mr. Happy Face).

Nejdelší psí jazyk na světě má fenka Zoey

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám