Hlavní obsah

Tarantule způsobila nehodu v kalifornském Údolí smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadský turista cestující na motocyklu v kalifornském Národním parku Údolí smrti utrpěl zranění při dopravní nehodě, která měla nezvyklého viníka - tarantuli. Narazil do vozu jedoucího před ním, který kvůli pavoukovi prudce zabrzdil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle informací služby národního parku si tarantule přecházející přes cestu všiml pár švýcarských turistů jedoucí v pronajatém obytném voze a řidič šlápl na brzdu, aby pavouka nepřejel. Na to nestihl zareagovat 24letý kanadský motocyklista, který do vozu zezadu narazil.

Mladý motocyklista byl převezen do zhruba 160 kilometrů vzdálené nemocnice. Správa parku rozsah jeho zranění neupřesnila, jeho mluvčí Abby Winesová však listu Los Angeles Times sdělila, že Kanaďan není v ohrožení života. Naproti tomu pavouk vyvázl z incidentu bez úhony a utekl do pouště.

Tarantule jsou dlouhé v průměru 13 centimetrů, ale mohou mít rozpětí nohou až 28 centimetrů. Ve Spojených státech žijí jen na jihozápadě.

V Austrálii objevili nový druh pavouka, buduje si podzemní nory

Věda a školy

Tito obří chlupatí tvorové používají ke znehybnění kořisti jed. Loví brouky, další pavouky, a dokonce i malé ještěrky. Ale navzdory své obávané reputaci člověka tarantule neusmrtí. Jejich kousnutí se dá přirovnat ke včelímu bodnutí, byť jejich chloupky, které vystřelují na útočníka, mohou u lidí vyvolat podráždění kůže nebo očí, popsalo BBC.

Tarantule tráví značnou část života v podzemních norách. Venku jsou nejčastěji k vidění právě na podzim, kdy se osmiletí až desetiletí samečci vydávají hledat partnerky k páření.

Osmiletý kluk se chtěl stát Spider-Manem, nechal se kousnout černou vdovou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám