Hlavní obsah

Osmiletý kluk se chtěl stát Spider-Manem, nechal se kousnout černou vdovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlapec z oblasti bolivijského města Oruro se cíleně nechal kousnout jedovatým pavoukem, aby se stal svým oblíbeným akčním hrdinou Spider-Manem. V nemocnici jej naštěstí z obojího vyléčili.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Legenda o Spider-Manovi začíná tím, že radioaktivní pavouk kousne studenta Petera Parkera, jenž u sebe následně objeví několik superschopností. Zjevně z ní vycházel i osmiletý Spider-Manův fanoušek z Bolívie, jenž se však nechal kousnout pavoukem jedovatým.

Chlapec, jehož jméno místní média neuvedla, si hrál venku a černého pavouka s červeným zbarvením objevil pod kamenem. Aniž by tušil, že jde o jedovatou černou vdovu, dal si ho na hřbet ruky a dráždil jej tak dlouho, dokud se pavouk kousnutím nezačal bránit.

Následně chlapec odešel spokojeně domů, ale zhruba za tři hodiny se u něj začaly projevovat bolesti, kontrakce svalů a další zdravotní obtíže, informoval server Newsweek.

Matka jej tak okamžitě odvezla do nemocnice, kde hoch přiznal, že jej kousl pavouk. Chvíli ještě trvalo, než lékaři zjistili, o jakého pavouka vlastně šlo, ale sérum bylo podáno včas a zdravotní stav malého Spider-Mana se začal rychle zlepšovat.

Místní úřady po události vydaly varování pro všechny rodiče, aby své děti poučili o rizicích, jaká mohou pavoučí kousnutí představovat. Černé vdovy sice nejsou až tak smrtící, jak naznačuje jejich lidový název, ale zejména u dětí do 11 let mohou být následky kousnutí podle kolumbijských úředníků „velmi neblahé“.

Apeluje na to také expert přes zoonotická onemocnění Ernesto Vásquez, jenž byl k případu přivolán: „Tito pavouci jsou černé vdovy. Neudělají z vás pavoučího muže, ale ohrožují životy,“ vysvětluje to, co na vlastní kůži zjistil také sám adept superhrdinského řemesla.

Řek zemřel na služební cestě v Itálii. V ovocném sadu ho kousl pavouk

Evropa

Reklama

Související témata:
Černá vdova

Výběr článků

Načítám