Hlavní obsah

Starostka Tampy šla lovit langusty, z vody vytáhla balík s kokainem za 24 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starostka amerického města Tampa Jane Castorová si minulý měsíc připsala mimořádný úlovek, když se s rodinou vydala na jih státu Florida lovit langusty. Ve vodách u souostroví Florida Keys skupina našla více než 30 kilogramů kokainu zabaleného v plastu.

Foto: Profimedia.cz

Starostka floridské Tampy při rybaření s rodinou vylovila kokain za 24 milionů

Článek

Castorová v rozhovoru s deníkem Tampa Bay Times uvedla, že drogy s příbuznými objevila 23. července nedaleko města Marathon v centrální části pásu ostrovů. Na černý balík na hladině upozornil její bratr Kelly. „To je balík s kokainem, řekla jsem si, když jsme se přiblížili,“ popsala Castorová.

V této věci má starostka jisté zkušenosti, protože před nástupem do úřadu pracovala asi 30 let u policie, mimo jiné v protidrogovém oddělení. Po nálezu podezřelého balíku ihned informovala místní policii, načež si nález převzali federální činitelé. Úřady hodnotu balíku odhadly na 1,1 milionu dolarů (přes 24 milionů korun).

Primátorka Vaňková oznámila výsledek testu na drogy. A přišel orloj vyjadřování podpory

Domácí

Drogová sezona

To, že ve vyloveném balíku byl kokain, potvrdila americká pohraniční stráž. V prohlášení 24. července uvedla, že nejmenovaný „rekreant“ u Florida Keys našel 31,7 kilogramu omamné látky.

Podle Tampa Bay Times už aktuální letní sezona přinesla několik podobných případů. Rovněž u Marathonu minulý měsíc turisté našli asi 40 kilogramů hašiše, jiná skupina zase objevila sadu balíčků kokainu o celkem 28 kilogramech.

Co se týče Castorové a její rodiny, po zbytek dovolené už na žádné drogy nenarazili, zato ulovili asi 60 langust, uvádí list.

V Pacifiku plaval kokain za 4,5 miliardy. Na balících byl symbol Batmana

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám