Hlavní obsah

Stanislavu Grossovi ladí ortéza s oblekem

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ruku ministra vnitra Stanislava Grosse zraněnou v zápalu boje při fotbale zdobila deset týdnů sádra, nyní ji vystřídala modrá ortéza, která dokonale ladí s tmavou barvou ministrova obleku. On sám ale tvrdí, že jde o náhodu a lékaři ortézu podle jeho šatníku nevybírali.

Foto: Michaela Rozšafná

Autentičnost výstavy na zámku Dobříš doplňují fotografie a originální předměty, které byly osobnostem vlastní.

Článek

"Obávám se, že tyto pomůcky mají jednotnou barvu. Když jsem měl před časem přetržené vazy na noze, tak nožní ortéza měla stejnou barvu jako ta, co mám nyní na ruce," usmál se ministr vnitra.  

Sport miluje

Gross tvrdí, že dlouhou léčbu zavinil nedostatek živin pro zraněnou člunkovou kost. "Proč to trvá tak dlouho, se musíte zeptat lékařů. Doktoři tvrdí, že člunková kost se hojí nejhůř v těle. Je prý špatně vyživovaná, čemuž já vůbec nerozumím. Ortézu budu nosit ještě čtyři týdny. Potom prý mohu začít rehabilitovat," řekl.

Ministr vnitra je vášnivým sportovcem a už v minulosti si přivodil nejrůznější zranění.

"Když něco dělám, tak pořádně. Když tedy hraji fotbal, tak moc nehledím okolo sebe. Tím nechci říct, že bych ohrožoval okolí, ale byl jsem nebezpečný sám sobě. Jinými slovy jsem sebou praštil o zem a odnesla to ruka," nevzrušeně konstatoval Gross.

Související témata:

Související články

Ministr vnitra Gross zhubnul, ale dietu nedrží

Není žádným tajemstvím, že se mnozí vysocí politici aktivně věnují sportu. Prezident Václav Klaus vášnivě lyžuje a hraje tenis, premiér Vladimír Špidla po ránu...

Výběr článků

Načítám