Hlavní obsah

Squatteři obsadili dům, místo nich policie zatkla majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tim Arko z okresu DeKalb v americké Georgii zažil letos v únoru dvě velká překvapení v krátké době. Nejprve zjistil, že se do jeho domu po předchozích nájemnících nastěhovali squatteři, a když zavolal policii, ta místo ilegálních obyvatel zatkla právě jeho. Případ by měl být definitivně dořešen až v září.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Arko je majitelem domu, který pronajímá dalším lidem. Zatím poslední nájemníci se odstěhovali letos v únoru, ale dům prázdný nezůstal. Když jej Tim jel za pár dnů zkontrolovat, přivítala ho skupina podivných individuí, a jedno z nich na něj dokonce mířilo pistolí.

Přeskočil jsem přes plot a utekl. Nevěděl jsem, co mám dělat jiného,“ řekl později stanici Channel 2 a dodal, že okamžitě volal na tísňovou linku. Ale když na místo dorazila policie, zatkla právě Tima. Nezvaní hosté totiž tvrdili, že dům patří jim a že Tim vnikl na jejich pozemek.

„Na místě byly zbraně, prostitutka, vzadu byla spousta psů a plot byl rozbitý,“ popsal Tim, jak se jeho dům razantně změnil. Od té doby navíc v domě došlo již ke dvěma úmrtím v důsledku předávkování.

Tim musel nejprve policistům dokázat, že skutečným majitelem domu je on, takže nakonec byl propuštěn bez jakéhokoli trestu. Ale jak se řešení případu táhne již řadu měsíců, začaly Tima uhánět místní úřady za to, že neudržuje v patřičném stavu dům, do kterého v současnosti nemá legální přístup.

Podle informací Channelu 2 by však již měl být připraven soudní příkaz k vystěhování nezvaných nájemníků, ale k jeho provedení by mělo dojít až v září. „Nikdo nemá rád, když musí něco řešit v rámci soudního systému, ale je to ještě horší, když ten systém nefunguje,“ shrnul půlroční anabázi Timův právník John Ernst.

Radnice omylem strhla Američanovi dům, teď po něm chce 1,5 milionu za demolici

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám