Hlavní obsah

Radnice omylem strhla Američanovi dům, teď po něm chce 1,5 milionu za demolici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Everett Tripodis z Atlanty již od letošního března zatím marně bojuje s místní radnicí, která nechala strhnout jeho dům na základě chyby v adrese. Nyní po něm navíc úředníci vymáhají vysokou částku jako náklady na demolici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Okolo případu Everetta Tripodise a jeho domu se už od začátku vyskytuje řada zmatků. Radnice totiž nechala v letos březnu strhnout jeho dům, protože podle posudku inspektorů byl nevhodný k bydlení, ale oznámení o tom poslala na špatnou adresu.

Tripodisův dům totiž stojí v Lawton Street, zatímco původní rozhodnutí se i podle oficiálních záznamů týkalo domu na Lawton Avenue. Tato dvě místa jsou přes dva kilometry od sebe a mají také různá poštovní směrovací čísla.

Tripodisův dům pravděpodobně také nebyl v nejlepší kondici, protože podle některých zdrojů se jej chystal rekonstruovat, ale chyba na straně radnice je nezpochybnitelná. Reportéři ze stanice Channel 2 navíc zjistili, že úředníci rozeslali na špatné adresy i několik dalších demoličních oznámení, a tak se majitelé nemovitostí o rozhodnutí nedozvěděli včas.

Radnice prověřuje

Nyní však radnice seslala na Everetta Tripodise další pohromu. Chce po něm úhradu nákladů stržení domu ve výši 68 tisíc dolarů (přes 1,5 milionu korun). A pokud je nezaplatí, zabaví mu město pozemek pod zbořeným domem a prodá ho v aukci.

„Když jsem viděl dopis z radnice, zaradoval jsem se. Možná to bude omluva a možná rovnou šek. Třeba mě spravedlivě odškodní. Ale pak jsem to otevřel a zjistil, že mě žalují,“ popsal aktuální vývoj Tripodis.

Již dříve podal na město žalobu za neoprávněnou demolici domu, ale ta podle Channelu 2 stále leží kdesi v místním soudním systému. Nyní tak k ní přidá ještě žalobu ve věci zabavení pozemku. Radnice k případu vydala pouze strohé prohlášení, že se situací zabývá a prověřuje ji.

Odstřel komínů v Pensylvánii poničil okolní domy

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám