Hlavní obsah

Spisovatelka napsala esej Jak zabít manžela, teď je obviněna z vraždy toho svého

Novinky, tcs

Spisovatelka příběhů červené knihovny Nancy Crampton-Brophyová z amerického Portlandu je autorkou románů s názvy jako Špatný manžel, Špatný hrdina nebo Špatný bratr. Minulou středu byla zatčena pro podezření z vraždy svého manžela, kterého kdosi v červnu zastřelil. Když se ukázalo, že je rovněž autorkou eseje „Jak zabít svého manžela“, celý příběh se začal podobat scénáři špatného filmu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Autorka detektivek z Oregonu je podezřelá, že zabila svého manžela (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

„Rozvod je drahý, a opravdu chcete dělit svůj majetek?“ ptala se spisovatelka mimo jiné ve své eseji publikované na internetu roku 2011. Zda toto byl motiv vraždy, jež se odehrála 2. června letošního roku v Oregonském kulinářském institutu, policie i státní zástupce zatím tají.

Ve své kuchyni zde byl zastřelen třiašedesátiletý kuchař Daniel Brophy. „Byl to člověk, který dělal to, co měl rád. Rád učil, miloval houby, miloval svou rodinu,“ pronesla ještě plačtivým hlasem jeho osmašedesátiletá manželka na tryzně uspořádané kulinářským institutem.

Foto: Multnomah County Sheriffs office

Nancy Cramtpon-Brophyová

Podle serveru místního deníku The Oregonian však žena nevypadala v následujících týdnech po vraždě příliš zdrceně a několikrát se sousedům svěřila, že ji policie považuje za hlavní podezřelou. Zatčena a obviněna byla až minulou středu.

„Jako spisovatelka romantických románů s prvky napětí trávím hodně času přemýšlením o vraždě a pochopitelně i o policejních procedurách,“ napsala ve své eseji Jak zabít svého manžela.

„Koneckonců, pokud by mě měla vražda osvobodit, rozhodně bych nechtěla strávit jakýkoliv čas ve vězení,“ vysvětlila mimo jiné. Teď si spisovatelka bude moci policejní procedury zažít na vlastní kůži.

Reklama

Výběr článků

Načítám