Hlavní obsah

Snowboardisty na sjezdovce v Japonsku napadl divočák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myoko

Nečekaný střet se stal na sjezdovce v japonském lyžařském středisku Ikenotaira. Ke skupince snowboardistů se z kopce přiřítilo divoké prase. A zaútočilo. Únorový incident se naštěstí obešel bez zranění, odneslo to ale vázání na prkně.

Snowboardisty na sjezdovce v Japonsku napadl divočákVideo: AP

 
Článek

Videozáznam, který pořídil 38letý projektový manažer Raymond Tan, zveřejnila 9. března agentura AP. Muž přijel do resortu i s kamarády z australského Perthu.

„S přáteli jsme si dávali přestávku v restauraci, když jsme uviděli něco, o čem jsme si původně mysleli, že je to pes, který sleduje lyžaře na sjezdovce. Když jsem to přiblížil, všiml jsem si, že to není pes, ale divočák, a pokračoval jsem v natáčení.“

Foto: AP

Snowboardisty na sjezdovce v Japonsku napadl divočák

Zvíře nejprve doráželo na prvního snowboardistu, který měl jednu nohu stále ve vázání. Po chvíli spadl na zem a pomocí prkna prase odehnal. To se dalo na útěk, cestou však narazilo do dalšího zúčastněného, kterému po střetu s ním vypadl snowboard z rukou.

Pracovníci místní půjčovny následně na svých stránkách potvrdili, že divoké prase poškodilo snowboard jednomu z jejich zákazníků. Divočáka nakonec zdárně odchytili policisté.

Dva belgičtí turisté prchli před divočákem na strom. Strávili tam noc

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám