Hlavní obsah

Šílená jízda po pláži skončila kotrmelci ve vzduchu a přistáním ve vlnách Perského zálivu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pýcha, let vzduchem a pád - přesně podle tohoto scénáře se koncem března odehrál incident na veřejné pláži v Kuvajtu, kde mladý řidič předváděl, co všechno umí jeho terénní auto a také on sám. Nakonec toho ukázal více, než chtěl, včetně toho, jak nerozvážný hazard s velkým štěstím přežít.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kaskadérský kousek 34letého řidiče zachycuje video, které se dostalo na sociální sítě. Muž nejprve v poklidu jede po pláži Abu Hasaníja, aby po chvíli pořádně šlápl na pedál své toyoty s pohonem na všechna čtyři kola a pustil se do riskantních manévrů. Jeho cesta se klikatí - chvíli po mělčině, chvíli po písku.

Šílená jízda přiměla jiného návštěvníka pláže, aby kvůli svému bezpečí raději vyběhl z moře a klidil se z cesty. Udělal dobře, protože ve chvíli, kdy řidič příliš trhl volantem, zcela ztratil kontrolu nad vozidlem.

Auto se několikrát prudce převrátilo a rolovalo do moře, přičemž odstředivá síla vymrštila nepřipoutaného řidiče do výšky bezmála pěti metrů. Po několika saltech ztlumily jeho dopad mělké vody Perského zálivu, upřesnil deník The New York Post.

Po „přistání“ muž kupodivu vcelku rychle vyběhl z vody, i když viditelně kulhal. Na pláži mu na pomoc přispěchalo pár lidí a přijeli i hasiči, aby vrak auta, které zůstalo v moři na boku, vyprostili.

Místní úřady vozidlo vzápětí zabavily a pravděpodobně chystají pro řidiče i další postih. Nerozvážný jezdec to v každém případě schytal v diskusních internetových fórech.

„Neměl zapnutý bezpečnostní pás. Je to jako dát dítěti nůž na hraní,“ uvedl jeden uživatel. „Co je to za idiota, který jezdí po pláži? Mentalita třetí třídy,“ přidal se další.

Drzý makak v Thajsku sejmul na ulici motocyklistu během jízdy

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám