Hlavní obsah

Drzý makak v Thajsku sejmul na ulici motocyklistu během jízdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelnou drzost prokázal makak v thajském městě Lopburi, když skočil zezadu na projíždějícího motocyklistu. Řidič se tak lekl, že neudržel rovnováhu a putoval i s motorkou na asfalt.

Opice v Thajsku srazila na zem projíždějícího motorkářeVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Opice si podle deníku Thaiger všimla, že jezdec veze na řídítkách dvě tašky, v nichž by mohlo být něco k snědku. Chvíli motocyklistu pronásledovala, a když byl mladý muž nucen v zatáčce na křižovatce zpomalit, využila momentu k akci.

Řidič se ještě stačil otočit, ale poté se i s motocyklem a nákladem včetně kelímku s kávou sunul k zemi.

„Mohl jsem utrpět vážné zranění. Opice se tady vymkly kontrole a uvítal bych, kdyby úřady udělaly něco pro nápravu,“ vylíčil incident z minulého týdne muž jménem Kittikačorn.

Tlupa makaků v chomutovském zooparku se rozrostla o dvě samice

Koktejl

Útočící makak se kořisti nedomohl a utekl. Když se ale otřesený řidič zvedal ze silnice, přiběhla z opačné strany jiná opice, která už byla úspěšnější. Ukradla motocyklistovi tašku s ovocem.

Řidič utrpěl lehčí zranění na noze, zatímco motocykl pád odnesl několika škrábanci a rozbitým zrcátkem.

Incident zachytila bezpečnostní kamera majitele místní opravny kol. „Zrovna jsem opravoval bicykl, když se to stalo. Viděl jsem, jak opice skočila na jezdce a způsobila jeho pád,“ popsal situaci řemeslník.

„Pak přiběhly další opice, z nichž se jedna zmocnila jeho jídla. Odehnal jsem je, aby řidiči nevzaly i další věci,“ dodal opravář.

Město Lopburi v centrální části Thajska je vyhledávaným cílem turistů. Řádí v něm ale i tlupy makaků, jejichž agresivita roste. Útoky na auta, domy, stánky ale i turisty jsou prý stále častější.

Z nejohroženějších ulic se už začali stahovat prodejci banánů a durianů, po nichž makakové prahnou nejvíce. „Z dřívější atrakce se stává nebezpečí,“ komentovala incident některá média.

Reklama

Výběr článků

Načítám