Hlavní obsah

Senior daroval gauč i se schovanými penězi, zjistil to příliš pozdě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský senior udělal osudovou chybu, když do charitativního obchodu odvezl část sedací soupravy, v níž měl uschováno v přepočtu zhruba 450 tisíc korun. Na svůj omyl však přišel až po několika týdnech, takže se s gaučem ani penězi pravděpodobně již nikdy neshledá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Penzista z Queenslandu, kterého australská média označují smyšleným jménem George, možná už nikdy neudělá žádný dobrý skutek, protože ten poslední jej vyšel pořádně draho. Do charitativního obchodu totiž daroval několik částí sedací soupravy, přičemž v jedné z nich měl schovaných 30 tisíc australských dolarů (téměř 450 tisíc korun).

George se totiž chystal prodat svůj dům a přestěhovat se do menšího bytu, takže se chtěl zbavit také nějakého nábytku. Sedací souprava sestávala z pěti kusů, a tak jich George několik odvezl do charitativní prodejny. O tom, že má v gauči schované peníze, věděl, ale byl přesvědčen, že ten správný kus si nechal doma.

Na svůj omyl přišel až za několik týdnů, ale to již bylo příliš pozdě. Gauč byl již dávno prodaný a v obchodě neměli záznamy o tom, kdo jej koupil. A zatím nepomohla ani internetová výzva s nabídkou odměny. „Nejvíc mě štve, že jsem si to zavinil sám, a nemůžu uvěřit, jak jsem byl hloupý,“ řekl George serveru 7News.

Se ztrátou se tak už pomalu smířil. „Půjdu dál, ale bolí to. Pokud něco dostanu zpátky, budu šťastný, ale řekl bych, že je to definitivně pryč,“ tvrdí rezignovaný George. Přistupuje k tomu tak, že je jen člověk a udělal chybu. Ovšem pořádně drahou.

Ale stále se také snaží dívat na život z té světlé stránky: „Je spousta lidí, kteří ty peníze potřebují, tak to třeba někomu změní život k lepšímu,“ uzavírá australský penzista svůj smutný příběh.

Dobrodinec vyházel na dálnici přes čtyři miliony v hotovosti. Chtěl lidi podarovat

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám